Verantwoording

 

Dit is NIET de officiële website van de fabriek van ENICAR S.A., La Chaux-de-Fonds, Zwitserland

 

Deze website is samengesteld door Nico van Dijk - een liefhebber en verzamelaar van ENICAR uurwerken - zonder enige hulp van ENICAR S.A., haar wettelijke vertegenwoordigers en evenmin van leden van de familie Racine. Het zou echter onmogelijk geweest zijn deze site samen te stellen, zonder de vriendelijke hulp van Amadeus Gould, een wereldwijd bekende expert op het gebied van Zwitserse polshorloges. De eveneens bekende ENICAR-specialist, de heer Daniël Fock, heeft zijn vriendelijke medewerking toegezegd. Zijn eigen uurwerkfabriek vindt U hier. Ook is veel dank verschuldigd aan de voormalige vertegenwoordiger in Nederland van ENICAR S.A., Jan Zengerink, horlogemaker te Delden.

Nico van Dijk heeft geen relaties - van welke aard dan ook - met leden van de familie Racine, evenmin met de fabrieken van ENICAR S.A., met haar wettelijke eigenaar, wettelijke vertegenwoordiger(s) of met andere fabrieken van en/of handelaren in uurwerken. Alle merknamen en logo's in deze site zijn en blijven eigendom van de respectievelijke, wettelijke eigenaren en/of houders.

Nico van Dijk heeft meer dan 40 jaar als freelance journalist, als public relations adviseur en als leraar gewerkt. Sinds 1966 is hij verrukt van ENICAR polshorloges. Zijn eerste ENICAR Sherpa draagt hij sindsdien dan ook dagelijks.

Kontakt